Review Canon EF 50mm f/1.8 II

Jag fotar med Canon EOS 600D och efter att ha tröttnat på mina tråkiga kamerabilder som jag tog med standardobjektivet som man får med så suktade jag efter ett nytt objektiv. Har ju hört en del om detta objektiv innan och har länge varit sugen på det så nu tog jag tag i kragen och beställde hem det nya objektivet till min kamera, nämligen som ni ser i rubriken Canon EF 50mm f/1.8 II.
Länk till objektivet
Kärlek vid första ögonkastet var det minst sagt. Så fina bilder som man kan ta med detta objektiv trodde jag aldrig att jag skulle ta. På bilden ovan använde jag mig utav standardobjektivet och jag ser verkligen hur stor skillnad det är på kvaliten på bilderna redan innan jag redigerat dom då med standardobjektivet så blir bilderna betydligt mer brusigare då det inte är lika ljuståligt som mitt nya objektiv är.
 
Canon EF 50mm f/1.8 II objektivet har en brännvidd på 50mm och det anser man egentligen vara normal brännvidd och man brukar oftast förklara att det är "vad ögat ser" och därför passar den perfekt vid till exempel porträtt fotografering.Man får väldigt mycket objektiv för lite pengar om man säger så.
För er som letar efter ett objektiv som "blurrar" ut bakgrunden bättre och ger bilderna enormt bra skärpa så är nog detta objektiv rätt för er!
 
 

 


Ditt namn:

Mejl: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

kom ihåg mig?

Sanna Eriksson

Åh, nice med objektiv :D

2015-08-06 | 19:41:31
URL: http://dreamspo.blogg.se/
Elsa Ohrås

Så kul med nytt objektiv! Hade själv tänkt skaffa mig ett liknande till min Nikon! :)

2015-08-06 | 19:53:27
URL: http://ohras.blogg.se/
Kameratrollet

Grattis till ett nytt objektiv! Fast det där med vad ögat ser måste väl ändå vara på en 5D, 6D eller 1DX p.g.a. sensorstorleken.

2015-08-07 | 08:27:12
URL: http://kameratrollet.se/blogg
Trackback