Snart är mina 3 år över

Nu är det 3 år sedan jag började fundera på vilken linje jag ville välja till gymnasiet. Kort efter bestämde jag mig för den samhällsvetenskapliga linjen och nu är snart dessa 3 år över. Tiden har gått så fort.

 

Något jag lärt mig under dessa år i gymnasiet är att jag aldrig hade klarat mig om det hade varit en linje jag inte alls tyckte om, där av är det så viktigt att prioritera vad DU vill gå och VAD du vill bli inte vad dina vänner kommer välja för linje. 
Man kommer alltid kunna skaffa sig nya bekantskaper i den nya skolan och klassen men i slutändan har du ändå valt att gå gymnasiet för din egen skull, inte för någon annan.

 

Idag finns det så många linjer och inriktningar att välja så det finns alltid något för alla. Det finns ekonomi, natur, estet med inriktning musik, teater, bild osv, samhällsvetenskapliga med inriktning beteende, media och sam. Jag valde det samhällsvetenskapliga programmet med tanken att jag senare i år 2, när man väljer inriktning, att jag skulle välja beteende men dels av grupptryck valde jag enbart sam sam men nu i efterhand är det inget jag ångrar. Något jag däremot ångrar att jag inte sökte in till är SAM media då det är ett stort intresse för mig, vissa saker inser man alltid i efterhand. 

 

Till våren tar jag studenten. Äntligen kommer mina 3 år vara över och det har nog varit mina bästa år i skolan ändå av alla de 12 år man gått. Allt känns så bra.


Ditt namn:

Mejl: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

kom ihåg mig?

Trackback